Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@01:58:58 GMT

چندین پایان‌نامه تقلبی دفاع شده شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۲۵۹۵

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مواردی از حافظه رایانه‌های چند موسسه فروش پایان‌نامه شامل فهرست برخی پایان‌نامه‌های دفاع شده استخراج و برای رسیدگی در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «حمیدرضا علومی یزدی» روز سه شنبه در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه حداقل ۱۰ مورد را انجام دادیم، اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی همچنان عملیات رصد را انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی به شناسایی تعداد دیگری از سایت‌ها و موسسه‌های تولید کننده و فروش پایان نامه اشاره کرد و افزود: موسسات و سایت‌های دیگری که در فضای مجازی و حقیقی، تهیه و فروش پایان نامه را تبلیغ می‌کنند شناسایی شدند که از طریق اداره کل حقوقی این وزارتخانه در دست پیگیری است.   معاون حقوقی وزارت علوم یادآور شد: تعداد کمی از استادان و دانشجویان آلوده به خرید و فروش پایان نامه شده اند و تعداد این تخلفات در دانشگاه‌های دولتی و تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اندک است.   علومی یزدی درباره مشخص شدن اعضای حقیقی کمیته اخلاق در پژوهش خاطرنشان کرد: وزیر علوم اعضای حقیقی کمیته اخلاق در پژوهش که بر اساس شیوه نامه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی پیش بینی شده بود، انتخاب کرد. وی افزود: احکام این اعضا به زودی صادر و نخستین جلسه کمیته اخلاق در پژوهش هفته آینده برگزار می‌شود.   این مقام مسئول درمورد اعضای این کمیته خاطرنشان کرد: اعضای این کمیته را افرادی از دانشگاه‌ها و رشته‌های مختلف از جمله علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی تشکیل می‌دهد؛ همچنین متخصصان اخلاق در پژوهش، حقوقدان و متخصصان مالکیت حقوق معنوی از دیگر اعضای این کمیته هستند.   علومی یزدی با بیان اینکه کمیته یاد شده به اصلاح فعالیت‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بحث برخورد با پایان نامه‌های تقلبی و تقویت اخلاق در پژوهش کمک می‌کند، تصریح کرد: رصد تخلفات همچنان در حال انجام است و جامعه علمی حساسیت زیادی نسبت به این موضوع دارد؛ حتی روسای دانشگاه‌ها و وزیر علوم ایمیل‌ها و پیامک‌هایی تخلفات موسسات تولید پایان نامه را گزارش می‌دهند برای پیگیری در اختیار معاونت حقوقی قرار می‌دهند.   به گزارش ایرنا، در زمان حضور حسین سیمایی صراف به عنوان معاون حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعداد ۲۵ موسسه تولید و فروش پایان نامه شناسایی و توسط پلیس امنیت با این مراکز برخورد و پلمب شدند.   با این حال، تعدادی از این موسسه‌ها حکم فک پلمب را دریافت و اقدام به امحاء مدارک خود کردند.   از سوی دیگر پای خرید و فروش پایان نامه به سایت‌های آگهی دهنده نیز باز شد؛ شناسایی این سایت‌ها از سوی وزارت علوم در حال انجام است، اما هنوز اقدام اساسی برای برخورد قضایی با این سایت‌ها صورت نگرفته است.   مسئولان وزارت علوم بار‌ها اعلام کردند تقلب در پایان نامه‌ها کمتر در دانشگاه‌های دولتی و بیشتر در دانشگاه‌های غیردولتی از جمله آزاد اتفاق می‌افتد. این در حالی است که سیمایی صراف پیش از این به ایرنا اعلام کرده بود که بیشترین تقلب در پایان نامه‌های رشته‌های پزشکی و علوم انسانی گزارش شده است.   یادآور می‌شود که تابستان امسال بعد از ماه‌ها بحث و بررسی، شیوه نامه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی از سوی هیأت دولت به تصویب رسید که به دانشگاه‌ها برای اجرا ابلاغ شده است.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۲۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) با حضور مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم از مسئولان و معاونت های فرهنگی و دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح شد.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره تقدیر می‌شود.

نشریات روایتگر جنبش‌ دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه باشند

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در این مراسم به نکاتی در مورد نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی انعکاس دهنده دستاوردهای دانشگاه ها و پیشرفت های آموزش عالی کشور هستند که برای عامه مردم جذاب است.

رشید جعفرپور افزود: نشریات دانشجویی می توانند و باید تقویت کننده فضای گفت و گو و تبادل نظر در دانشگاه باشند، زیرا ما باید در دانشگاه منطق گفت و گو را داشته باشیم. نشریات دانشجویی می توانند هم فضای گفت و گو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند.

وی تاکید کرد: نشریات دانشجویی می توانند بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند. همچنین سواد رسانه ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه ای ضعف داریم.

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه به انتظارات از نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید در نقد منصفانه رفتار کنیم، نقد باید مبتنی بر اخلاقیات باشد و به این شکل هم به ارتقای وضعیت کشور و هم رفع مشکلات بخش خاص کمک کنند.

جعفرپور تاکید کرد: علاوه بر طرح مسائل کشور باید راه حل های احتمالی مساله و مسائل را هم بیان کرد و این وظیفه نشریات دانشجویی است. همچنین باید روحیه امید را زنده نگه داشت و اگر خروجی هر کاری باعث افزایش امید نباشد، فایده ندارد. این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری هم بارها تاکید شده است.

انتشار ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های وزارت علوم

وی در ادامه به انتظارات رهبر معظم انقلاب از دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانستند، البته تولید علم روند خوبی طی کرده است ولی در بخش های دیگر باید کار کنیم، نشریات دانشجویی باید در جهت دهی به علم و عالم کمک کنند.

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم یادآور شد: نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبش های دانشجویی دانشگاه های غربی از وضعیت غزه باشند و این حرکت را بازگو و تقویت کنند.

جعفرپور همچنین گفت: فضای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را در دستور کار داریم و از این نشریات حمایت می کنیم. امروز ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه های متعلق به وزارت علوم و تعداد زیادی هم در وزارت بهداشت داریم‌ البته نشریات برخط در فضای مجازی هنوز به اندازه کافی قاعده مند نیستند و باید این مشکل را رفع کرد.

وی تصریح کرد: سامانه نشریات که در معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شد به انتخابات مدیران مسئول بسیار کمک کرده است و باید با نظارت این روند را تقویت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • نامه ۴۸ دفتر اتحادیه مستقل به دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • تعویق در روند تحقیقات جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان  
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • نامه سرگشاده رئیس دانشگاه رازی خطاب به رؤسای دانشگاه‌های آمریکا
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد